Action Aid medborgerhus i Baalbek og Jil Jineen 2019

I 2019 samarbejdede Action Aid Arab Region, Food Heritage Foundation, Zaher, SOILS og Jibal om at initiere udviklingen af en økologisk skolehave i Action Aids-medborgerhuse i Baalbek og Jib Jileen.

Ved hvert medborgerhus udførte en lokal træner, en koordinator og frivillige ugentlige workshops for 15 unge kvinder fra lokalsamfundet.

Projektets vision var at styrke de deltagendes uddannelse, selvtillid og kapacitet. Kvinderne var involveret i hele processen med at skabe og passe skolehaverne i medborgerhusene og forvandlede terrassen foran centeret i Baalbek samt parkeringspladsen foran centeret i Jib Jileen til livlige, blomstrende haver med grøntsager og smukke blomster i bæredygtige, store højbede.

Projektet fokuserede både på de tekniske og praktiske aspekter ved at dyrke økologiske skolehaver og på aspekter som arbejdsrettigheder inden for landbrug, klimabevidsthed, afgrøder og miljørevision.

Haverne er designet af SOILS, og Jibal har bidraget med at skabe en plan for sæsonen samt med pædagogisk understøttelse.

Læs mere om vores partnere her..

da_DKDanish