Everything we do is locally driven. Each project is carried out in close collaboration with our local partners to ensure it makes sense for everyone involved, and it is our local partners who carry out the projects at site. Read more about them below.

Libanesiske partnere
Havespecialist

SOILS Permaculture Association Lebanon

uddanner, oplærer og deler værktøjer og ressourcer relateret til bæredygtig og miljøvenlig dyrkningspraksis.

SOILS anvender permakulturetik og -principper i designsystemer, der arbejder med natur – ikke imod den – til at forsyne lokale i både landdistrikter og bymiljøer med mad, energi og ly.

SOILS sigter efter at kultivere et nationalt netværk af producenter, håndværkere, skabere og kunstnere i Libanon, der holder af naturvenlige og ansvarlige praksisser, i samarbejde med lignende organisationer i MENA-regionen.

Zaher og SOILS samarbejdede om skolehaven i Bar Elias i 2016.

Lær mere om SOILS her.

SOILS logo

Food Heritage Foundation

er en libanesisk nonprofitorganisation. FHF mener, at lokal madarv er et vigtigt værktøj for økonomisk udvikling. Organisationen sigter efter at forøge forbrugeres opmærksomhed og efterspørgsel på sund, hjemmelavet og lokal mad og afgrøder ved at etablere koblingen mellem bymiljøer og landdistrikter. Herigennem kan landmænd og producenter informere folk om deres kulinariske- og landbrugstraditioner og direkte sælge deres produkter.

FHF har et tæt samarbejde med the Environment and Sustainable Development Unit hos the American University of Beirut.

Hos organisationen tror de på, at ved at bevare deres forfædres kulinariske skatte sikrer de et eftermæle til fremtidige generationer.

Lær mere om FHF her.

Food Heritage Foundation logo

Buzurna Juzurna

har siden 2016 arbejdet for konservering og udbredelse af herlumfrø og landbrugsviden omkring økologisk landbrug i Mellemøsten, specielt i Libanon. Det styrker projekter inden for økologisk landbrug i flygtningelejren i Beqaa og i borgercentre i forstæder i Beirut og i Sydlibanon

Organisationen og dens team startede en pædagogisk have i Taanayel (Deir Taanayel), og grundlagde senere sit eget økologiske landsted i maj 2017 i Saadnayel Beqaa-dalen. Her dyrker de grøntsager, træer og aromatiske planter på gårdens to hektar, holder får og geder, og eksperimenterer med agroøkologisk landbrugspraksis i Mellemøstens klima. De producerer frø, frøplanter, grøntsager, produkter til salg og skaber naturlig klargøring af jord til økologisk landbrug (biopesticider, naturlig gødning osv.) I juli 2017 etablerede de en skole, og har siden afholdt træning og introduktion til økologisk landbrugsviden for voksne, især fra lokalsamfundet og fra flygtningelejre.

Lær mere om Buzurna Juzurna her.

Buzuruna logo

Jibal

er en libanesisk nonprofitforening, der fremmer principper såsom miljømæssig og social retfærdighed. De har en vision om et samfund centreret omkring principper såsom gensidighed, anerkendelse og retfærdig fordeling.

Lær mere om Jibal her.

Jibal logo
Libanesiske partnere
Uddannelsesfaciliteter

Action Aid

Action Aid Arab Region blev startet i midten af 90’erne med indsatser i Jordan, Libanon, Egypten og Tunesien. Organisationen er en del af Action Aid International og er siden 1. januar 2017 blevet ledet af Global-sekretariatet fra Asia Regional-kontoret.

Action Aid Arab Regions vision består af en retfærdig og lige arabisk region, hvor alle personer nyder retten til et værdigt liv samt frihed fra fattigdom og enhver form for undertrykkelse. Målet er at opnå social retfærdighed, ligestilling og udryddelse af fattigdom ved at samarbejde med kvinder og unge, der lever et liv i fattigdom og eksklusion, og deres lokalsamfund, folkeorganisationer, sociale bevægelser og supportere. De humanitære programmer i Libanon fokuserer på den syriske krise (langvarig krise) og har arbejdet med lokalsamfund siden 2013 i aktiviteter i medborgerhuse i Baalbek of Jib Jileen i Bekaa-dalen mellem Libanon og Syrien.

Lær mere om Action Aid Arab Region her.

Action aid logo

Malaak

Malaaks formål er at uddanne fordrevne syriske flygtninge i Libanon ved at skabe et rum for sundhed og glæde. Malaak er dedikeret til at bekæmpe analfabetisme i flygtningelejrene gennem uddannelse og innovative programmer designet til at bemyndige familier i at opnå selvforsyning. Ved at udfylde disse huller håber vi på at opnå en mere lovende fremtid.

Lær mere om Malaak her.

Malaak Logo
Danske partnere

Haver til maver

har udviklet et uddannelsesfokuseret koncept til at give danske børn en forståelse for, hvor deres mad kommer fra. Børn i alderen 9-12 tilbringer otte skoledage i deres lokale skolehave fra april til oktober. Her lærer de om den naturlige cyklus, fotosyntese, spiselige haver, madlavning og sund mad.

Børn sår planter, vedligeholder og høster deres egne grøntsager i en af de tyve lokale skolegårde i Danmark. Bagefter bruger de grøntsagerne til at lave deres egen mad i et udendørskøkken og forvandler grøntsagerne til et sundt og lækkert måltid.

Haver til Maver støtter Zaher i dets organisatoriske arbejde i Danmark såvel som outreach-programmet og vidensdeling.

Lær mere om Haver til Maver her.

Haver til Maver logo
da_DKDanish