Hvem er vi

Zaher is a Danish non-for-profit NGO. We work to promote organic learning gardens in Lebanon together with underprivileged children and youth, especially displaced Syrian children and youth. Our approach is to assist local actors in creating and using organic learning gardens as educational and recreational psycho-social support.

Fordelene ved en skolehave

I en skolehave kan børn såvel som andre involverede f.eks. frivillige, projektledere og lærere få viden om, hvor deres mad kommer fra og om, hvordan de kan gro deres egne afgrøder gennem billige og bæredygtige metoder. I byer såvel som på landet spiller naturen en afgørende rolle i at skabe et sundt samfund samt at give individer og fællesskaber nye muligheder.

How we work

Vi fungerer som en platform til at bringe lokale libanesiske aktører, der enten ved noget om havearbejde eller kan drage fordel af en skolehave, sammen. Vi støtter disse partnerskaber via finansiering, opsøgning og viden om uddannelsesaspekter.

Projektets formål er at bidrage til deres uddannelse, give dem gode oplevelser og styrke deres selvtillid og tro på egne evner.

Vi tror på, at en blomstrende skolehave kan tilføje noget meningsfuldt til en ofte udfordrende hverdag for de involverede børn og unge, give dem værdifulde evner og viden, samt fungere som et sikkert og terapeutisk rum.

Vi mener, at de blomstrende haver, bestående af grøntsager og skønne blomster i en økologisk skolehave, kan tilføje noget værdifuldt til sårbare børn og unges liv. Det lærer dem ikke blot om, hvor deres mad kommer fra, og hvordan de selv kan dyrke deres egne afgrøder; det har også en bevist terapeutisk effekt, der bidrager til en øget selvtillid.

Læs om vores arbejde i Libanon

Recent Projects

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om de nyeste udviklinger og historier fra haverne
Følg os på instagram
da_DKDanish